torsdag 13 juni 2013

Nu ser vi framåt mot valet

Foto: expressen.se
Dagens första inlägg blir det nyhetsbrev som jag skrev i min roll som politisk sekreterare den här veckan:
 
Det här nyhetsbrevet tar naturligtvis avstamp i det nyss avslutade budgetmötet. Jag säger nyss trots att det är torsdag idag för mötet höll på till långt in på kvällen igår. Det var slut runt niotiden och då hade det pågått sedan tisdagsmorgonen med uppehåll för nattvila. Sammanlagt ett dygn ungefär har Helsingborgs kommunfullmäktige kämpat för att få ihop en budget för valåret 2014.

För oss socialdemokrater var utgången av mötet bra. Vi fick igenom ett stopp för Hamnleden, bussfiler på Drottninggatan, stopp för delade turer i kommunen (om inte arbetstagaren själv vill ha det) och sen lite annat smått och gott i utredningsväg. Sammantaget är detta på sätt och vis den budget då Moderaterna har fått mest stryk i sedan valet 2010 och man kan konstatera att det parlamentariska läget ingalunda är så säkert som Peter Danielsson (M) stundtals verkar vilja göra sken av.

Som åhörare till debatterna har det givetvis kliat i både fingrar och hals på mig. Man vill ju slänga sig in i debatterna med liv och lusta. Samtidigt kan jag inte annat än vara stolt över hur mina kamrater skötte dom debatter som var. På punkt efter punkt skickade vi socialdemokrater upp företrädare som tog fighten för våra ståndpunkter och för våra åsikter. Trots klassiskt borgligt snack om att vi skulle vara slarviga, ansvarslösa och dåligt pålästa så fick borgarna slita ordentligt för att försvara sig och i ett flertal debatter blev det väldigt tydligt att vi i Socialdemokraterna sitter med dom starkaste argumenten.

Jag kan nu konstatera att vi går in i det sista skedet av den här mandatperioden. Nästa budget som läggs om ett år är valbudgeten. Det är skarpt läge och den budgeten som läggs nästa år är den budget som helsingborgarna kommer att leva med under 2015. Huruvida den budgeten kommer att bli röd eller blå är svårt att spekulera i nu. Den kanske till och med blir rödblå med tanke på att valnatten 2014 kan ställa om spelplanen fullständigt. Vi socialdemokrater söker stöd för vår politik och kommer att göra vad vi kan för att driva igenom den. Nu ser vi framåt. Nu ska vi vinna valet!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar