söndag 16 juni 2013

Har vi ett monopol ska det hållas

Foto: nwt.se
14-procentigt vin säljs i våra matbutiker. Vinexperten Edward Blom menar att risvinet är fullt drickbart. Enligt Helsingborgs Dagblad smakar ett annat 5-procentigt vin vedervärdigt. Hur det är med den saken spelar i mina ögon mindre roll. Problemet är att det säljs i vanliga livsmedelsbutiker.
För en sak ska man ha klart för sig. Kan ungdomar hälla i sig häxblandningar från föräldrarnas spritskåp så är lite matlagningsvin inga konstigheter att trycka i sig. Det är till och med så illa att ungdomar trycker i sig handsprit om det krisar riktigt ordentligt.

Jag tycker det är helt orimligt att så starka alkoholprodukter säljs i matbutiker. Framförallt med tanke på att det säljs som livsmedel. Att folk häller i sig handsprit där man har i medel för att motverka just drickandet är svårt att göra något åt även om man kan begränsa tillgängligheten om man nu skulle se att sådant missbruk breder ut sig. Men matlagningsvinet är nej, nej och nej i matbutik. Har vi ett alkoholmonopol så ska det hållas.

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar