fredag 26 april 2013

Var tog styret vägen

Vart tog styret vägen?
Foto: wikipedia.org
Jag kom precis hem från Halmstad där vi socialdemokrater i Helsingborgs rådhus har ett utbyte med våra motsvarigheter i just Halmstad. Det är oerhört inspirerande att komma till andra socialdemokrater runt om i landet och se hur dom arbetar. Man får många nya och goda idéer. Samtidigt är det slående hur lika vi tänker i frågor som jobben, skolan och statsbyggnad.

När vi åkte hem satt jag och tänkte på en grej som jag läste om igår. Arbetsförmedlingens personal är väldigt kritisk mot sin ledning. Generaldirektören får ta mycket stryk i en undersökning som gjorts och jag är inte förvånad. Angeles Bermudez-Svankvist (ABS) har varit ute i blåsväder gång efter annan och som anställd ser man många gånger till sin högsta chef. Detaljstyrning och märkliga regler påverkar möjligheterna för personalen att göra ett bra jobb negativt.

Det som ändå slog mig är det faktum att ABS också har en chef. Hon heter Hillevi Engström (M) och är en del av regeringen. Ansvaret för att Arbetsförmedlingen fungerar är i slutänden regeringens. Jag tycker det är en fråga som diskuteras alldeles för lite. Regeringen har konsekvent misshandlat Arbetsförmedlingen och även om ABS kanske inte är världens bästa generaldirektör i alla lägen så har även hon en uppdragsgivare.

Trenden med dålig styrning från regeringens sida fortsätter och är besvärande påtaglig. Försvarsmakten har påskledigt, Vattenfall gör den ena blundern efter den andra med Nuon-affären som pricken över i:et, Försäkringskassan får stryk mest hela tiden, Tillväxtverket och Näringsdepartementet festar loss och UD verkar ha gått hem. På punkt efter punkt brister regeringen i sin styrning och i takt med att tiden går verkar det bara bli värre och värre. Verkligheten är återigen borgerlighetens värsta fiende. Den avslöjar dom gång på gång.

*****
 
Bloggat: Göran om bland annat regeringen, Peter H om sekretess eller säkerhet,
 
Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

 1. "Verkligheten är återigen borgerlighetens värsta fiende. Den avslöjar dom gång på gång."

  Men är det inte samma med (S)? Först påstod (S) "att Omar Mustafa fick gå för att han inte tagit tydligt avstånd från antidemokratiska talare. Vilket sedan motsades av Omar Mustafa själv några dagar senare. "Vi vill gå vidare nu - det har blivit för mycket i medierna", var den förklaring han fått - enligt Omar Mustafa själv." ( http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5517563 )

  Somliga lär väl gå över från (SD) till (S) åtminstone för en stund efter det här. Möjligen var det det (S) ville, hitta ett sätt att ta väljare från (SD). Det verkar vara ett tag sedan (S) hade egna överygelser, istället handler det om att ta väljare från partier som (M) och (SD) verkar det som. Fast det känns som det är kortsiktigt tänkt av partiet, även ur ett rent maktperspektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ärligt talat inte att där finns ett dugg väljartaktik i frågan om debaclet kring OM. Däremot finns det en hel del väljartaktikiserande i regeringens agerande. Dessvärre för dom går det inte så bra.

   Radera