söndag 21 april 2013

Nu kör vi!

Foto: svt.se
Det blev inget bloggande igår eftersom vi hade distriktskongress här i Skåne. Jag sitter ju redan i styrelsen och blev glädjande nog omvald vilket känns stort. Men mitt omval överskuggas med råge av det fakutm att vi också bytte ordförande igår. Heléne Fritzon avgick efter ca 10 år på posten och efterträds av Niklas Karlsson från Landskrona. Jag vill givetvis säga tack till Heléne för hennes enorma insatser genom åren och jag vill önska Niklas lycka till. Det ska bli riktigt spännande att få jobba tillsammans med Niklas och övriga styrelsen nu när valrörelsen så sakta börjar rulla igång i slutet av vår mandatperiod.

Jag blir alltid lika inspirerad av dom skånska distriktskongresserna. Jag har varit ombud tidigare år men igår satt jag som sagt på "andra sidan". Jag var föredragande på området "Organisation" och det var första gången i mitt liv som jag var föredragande faktiskt. Det var riktigt inspirerande och det är en speciell känsla att prata med motionärerna för att försöka nå fram till någon form av jämkning och om man inte gör det får man ta debatten i talarstolen och sen får ombuden avgöra. Det är demokrati från sin bästa sida och här i Skåne måste man alltid vara på hugget. Våra ombud är alltid pålästa, kunniga och vassa. Det är inte ett dugg förvånande att ca 400 motioner, av dom ca 1 900 motionerna som behandlades på vår stora kongress, kom ifrån Skåne. Är det någonstans där arbetarrörelsen är levande och aktiv så är det här.


*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

6 kommentarer:

 1. Grattis till raka rör vid gårdagens d-kongress på Sundspärlan. Bara en liten fråga om ett envist rykte som surrade i kongressräjongerna efter Stefans tal. Skulle inte Stefan ha förärats en röd tröja i stället för en grön?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bengt!

   Jag tror det var bra för enigheten i distriktet att tröjan var grön i det här fallet! :) Många hade nog hellre sett en ljusblå!

   Radera
  2. Det är jag naturligtvis medveten om. Men ihärdiga rykten säger ändå att det var en HIF-tröja som var beställd. De är alltså grundlösa?

   Radera
  3. Jag har inte varit inblandad i tröjfrågan så det kan jag inte svara på.

   Radera
  4. Hej igen Ola,
   Jag tror dig givetvis. Har alltid uppfattat dig som en frejdig och ideologiskt medveten socialdemokrat, mycket viktig i min goda födelsestad Helsingborg där de flesta av mina nära anhöriga bor och verkar idag, men har svårt att se några påtagliga skillnader mellan socialdemokratin och moderaterna. Spånandet kring tröjfrågan var bara ett litet stickspår på förekommen anledning.

   Allt gott!
   Bengt

   Radera
  5. Tack för det Bengt!
   Där är skillnader i Helsingborg. Tydligast blev det i frågan om Folkets Hus och Söder. Förhoppningsvis kan vi ytterligare förstärka skiljelinjerna mellan S och M när vi nu går in i valupptaktsperioden.

   Radera