måndag 15 april 2013

Ja, jag vill också se Socialdemokraternas alternativ!

Foto: scu.edu
Kommentarerna har rullat på under dagen med anledning av Anders Borgs vårproposition och det går på många sätt i förväntad riktning. Oppositionen har massor av synpunkter och sågar det hela. Journalistkåren är som vanligt splittrad men det drar ändå åt visst nedsnack. Det som är intressant är borgarnas ovilja att ens prata om budgeten. Istället svämmar t ex Twitter över av önskemål om att få se Socialdemokraternas vårmotion.

Det finns en längtan att få läsa den som vid en första anblick kan te sig lite märklig. Men om man funderar på vad det betyder står det ganska snabbt klart. Borgarna saknar egen politik som sträcker sig bortom nästa skattesänkning och om dom inte har ett socialdemokratiskt budgetalternativ att förhålla sig till så blir dom som en flock yra höns. Att prata om den egna budgeten är nämligen uteslutet. Det vore som att prata om ingenting och det funkar ju inte någon längre stund.

Jag gillar den här ordningen. Allt ljus på S och vad vi vill. Förhoppningsvis fortsätter borgarna att snacka om S alternativ fram tills det är presenterat om ca två veckor och gärna ett tag därefter också!Samma fenomen utspelade sig för övrigt under kongressen då Stefan Löfven satte det socialdemokratiska målet att ha lägst arbetslöshet i EU om sex år. Det tog inte lång tid för Borg att kalla till presskonferens för att ställa frågan till S om hur det ska gå till. Initiativet lämnas alltså över till S och S kan sätta den politiska dagordningen.

Visserligen är det här ingen nyhet. Borgarna har malt på i dom här hjulspåren ett bra tag. Dom pratar hellre regeringsalternativ, som Moderaterna själva skriver i sten, än om politiken som dom bedriver. Dessvärre vill folk hellre prata om hur det går för landet än om hypotetiska resonemang kring regeringsbildningar. Verkligheten är nämligen det som intresserar folk och det vet borgarna. Dom vet också att det är verkligheten som är deras stora fiende. Därför gör dom allt för att inte prata om den. Jag är övertygad om att svenska folket är smartare än så.

*****
 
Bloggat: Martin, Peter J, Monica
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar