onsdag 3 oktober 2012

Vi är överens

Socialdemokraterna gör mer med mindre. Ungefär så skulle man kunna beskriva den skuggbudget som läggs från vår sida. Det är givetvis en märklig situation som har uppstått när regeringen står med ofinansierade åtgärder och S kritiserar dom för detta. Tidigare har regeringen, dock utan grund, kritiserat S för lättvindighet i den ekonomiska politiken. Nu är det tvärtom. Men med den lilla skillnanden, dock ack så viktiga, att S aldrig la några budgetar som bröt mot överskottsmålen eller var finansierade av drömprognoser.

Det som är mycket glädjande är också att S budget är i linje med förra årets. Det är ingen enorm omsvängning. Snarare är det en retorisk omläggning som man kan ha synpunkter på men för partiet som sådant är det politiken som är det viktigaste. Jag twittrade igår och skrev att: Skönt att vi sossar är så överens så att vi måste debattera ett ord i rubriken. Innehållet är ju gjutet o nåt måste vi snacka om!

För den politiska debatten är vår budgetmotion oerhört viktig. En av anledningarna till att S har anklagats för att tiga under ett år är att vår förra budget drunknade i Juholts kölvatten. Budgeten 2011 var bra, den var tydlig och den gav svar. Att landets journalistkår missade detta visar snarast på den hybris som rådde för ett år sen och på hur journalister av idag i regel väljer att söka one-liners istället för djupt innehåll. Ett innehåll som allt som oftast finns för den som väljer att söka upp det.

För övrigt anser jag att vinsuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Jan, Peter H, Peter A, Martin
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar