onsdag 20 juni 2012

Kan inte annat än hylla dom idag

Idag kan man väl inte annat än inleda bloggandet med en hyllning av vårt svenska fotbollslandslag. Säga vad man vill och det har många gjort dom senaste veckorna, killarna ger sig aldrig och vägrar bli utmålade som ett gäng losers. Matchen igår var ett praktexempel på när det svenska fotbollslandslaget är som bäst och det ska dom ha all creed för. Sen kan man alltid hävda att matchen inte gällde speciellt mycket och att Frankrike redan var klara för kvartsfinal men det är att förringa vad som faktiskt krävs för att slå ett världslag som Frankrike och det säger mer om den som gör uttalandet än om det svenska landslaget.

Olof Mellberg dyker förmodligen inte upp i landslaget något mer. Han hyllas och det med all rätta. Jag tycker visserligen inte att han är lika stor som t ex Patrik Andersson. Mellberg har alltid blandat och gett. Han har gjort kanonmatcher likt den igår men han har ett antal rejäla tabbar på kontot också. Mellberg har heller aldrig riktigt nått upp till absolut världsklass som mittback men med tanke på att vi just nu bara har en sådan spelare i landet så får man tacka Mellberg för alla hans år och givetvis ska han lyftas upp för sin enorma insats för det svenska landslaget under mer än ett decennium.

När man ändå pratar världsspelare så kommer man ju osökt in Zlatan. Detta fenomen som är så älskad och som har gått från kontroversiell till folkkär. När man tänker tillbaka och minns Zlatan från Malmö FF:s säsong i Superettan eller hans intervju med Peter Jihde på Råsunda för en massa år sedan så är det svårt att inte skratta. Den mannen som stod i rutan igår och hyllade fansen, sitt lag och Olof Mellberg är så nära och ändå så långt bort ifrån den kaxige ynglingen som ville ha en Lamborghini med registreringsskylten "Toys". Att Zlatan är störst kan man lätt se genom att kolla på Facebook när Sverige spelar. Hela flödet är fyllt av hyllningar av honom och trots att det nog egentligen var Christian Wilhelmsson som var gårdagens mest lysande stjärna så kan Chippens glans aldrig överglänsa Zlatans.EM är över för den här gången för Sverige och nu får man se fram emot VM 2014. Men eftersom "en fotbollsmatch spelas av två lag över 90 minuter och Tyskland vinner till slut" så ska jag njuta vidare i lite mer än en vecka till. Tur man håller på tyskarna!

För övrigt anser jag att vinster i välfärden ska förbjudas!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Landslaget har tagit till sig din avslutandeet paroll. Med tanke på deras välbetalda vardag vill dom inte vinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det gäller att hålla tungan rätt i mun. Det blir lätt "för övrigt vill jag inte vinna"!

      Radera