söndag 24 juni 2012

Folkpartiets självsäkerhet leder åt pipsvängen igen

Folkpartiet ångar på kring fyraprocentsspärren och med sina misslyckanden i skolan, med sin bestyckningsretorik kring Gotland och med sin havererade integrationspolitik lär dom fortsätta att sväva på samma nivåer. För att råda bothttp://bestyckagotland.se/ på det hela slängde Erik Ullenhag ur sig bidragsstopp till nyanlända flyktingar och språktest häromveckan men om den gubben går igen är tveksamt. Det lär inte räcka med dessa krav den här gången. För tio år sedan funkade det i en valrörelses slutspurt. Att det skulle leda till några högre opinionsnivåer under en mellanvalsperiod efter sex år i regeringsställning är däremot högst osannolikt.

Foto: regeringen.se


Idag nås vi av ytterligare nyheter kring Folkpartiets och regeringens fundamentala misslyckande i integrationspolitiken. Etableringslotsarna som kritiserades av kunnigt folk redan när dom infördes visar sig vara ett praktfiasko. För Erik Ullenhag måste detta komma som en fullständig chock men hade han haft förstånd nog att fundera kring hur t ex coachverksamheten fungerat inom övrig arbetsmarknadspolitik så skulle han ha kunnat se vart det hela skulle barka. 2010 sa Ullenhag dock självsäkert:

"Den etableringsreform som träder i kraft den 1 december är tydligt inriktad på att nyanlända snabbt ska få jobb och lära sig svenska. Det är därför väldigt förvånande att Socialdemokraterna visat sig vara beredda att fälla finansieringen. Reformen bryter med den omhändertagandementalitet som länge präglat svensk integrationspolitik. Flyktingar och invandrare har bemötts som svaga individer – trots att det ofta är de mest drivna som bryter upp från sitt hemland. De behöver inte en klapp på huvudet utan professionellt stöd för att etablera sig och ta del av de rättigheter och skyldigheter som gäller i Sverige." - DN

Retoriken känns igen, invandrarna är för lite svenskar och det är därför dom inte får jobb. Att det inte finns jobb eller att dom som söker jobben inte har kompetensen för att ta jobben har liksom inte nått fram till regeringen i allmänhet och Ullenhag i synnerhet. Självsäkerheten är hög och självkritiken låg. Något erkännande om att Folkpartiet misslyckats fullständigt eftersom dom tänker fel från första början lär inte komma. Det kan ju inte vara Folkpartiets idéer som är felet utan problemet måste vara verkligheten. En verklighet som Ullenhag ju befunnit sig i under cirka en vecka då han flyttade kontoret till Rinkeby. En helt lysande idé om man är folkpartist. En patetisk plojgrej om man är något annat. Vilket dom flesta turligt nog är.

För övrigt anser jag att vinster i välfärden ska förbjudas!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar