torsdag 19 april 2012

Avgick fel minister?

Den av Carl Bildt benämnda hägringen fortsätter att förorsaka problem för regeringen. En minister har redan avgått och med det trodde förmodligen statsminister Reinfeldt att lugnet skulle infinna sig. Men som bland annat jag har skrivit tidigare så ger sig inte den svenska mediakåren sig så lätt. Att fälla en försvarsminister räcker inte om det finns fler högdjur att avverka. Och i den här soppan finns i alla fall tre till. Dessa tre är Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling.

Ekot kan nu visa att Ewa Björling var ansvarig för ärendet 2009 och att hon, trots hennes tidigare utspel om att hon inget vet, har varit inblandad i frågan under lång tid. Om Ekots uppgifter stämmer, vilket dom förmodligen gör, så har Björling farit med osanning och frågan som infinner sig då är om det var rätt minister som avgick.

Jag förstår att det finns sekretessproblem i ärendet men man undrar ju varför inte Reinfeldt bara lägger alla korten på bordet. Genom att göra så kan han ta död på frågan och saken kan försvinna från den politiska agendan. Om det är som Carl Bildt säger, att allting bara är en hägring, så är det ju inga problem. Transparens borde vara till regeringens fördel i hela affären om Reinfeldt och Bildt talar sanning. Problemet är att dom förmodligen vet mer än vad dom säger och att dom antagligen har haft fingrarna betydligt djupare i syltburken än vad dom vill att väljarna ska få vet.

Foto: playwinningpoker.com


*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar