måndag 27 juni 2011

Svenska folket vill fred

Det svenska motståndet mot ett Natomedlemskap ökar och har gjort så väsentligt dom senaste åren. Svensken i gemen, som inte egentligen varit i närheten av ett krig, är krigstrött. Det får räcka nu med Afghanistaninvasionen. Det beklämmande är att frågan, pga Libyen och övriga Nordafrika, verkar ha försvunnit nästan helt från dagordningen.

Egentligen tycker inte jag det är själva Natofrågan som är avgörande utan själva krigsmotståndet. Folk vill inte att vi ska kriga och fina formuleringar om att vi hjälper till grusas snabbt när svenska soldater står i tv och tycker det känns bra att skjuta folk. Trovärdigheten i hjälpinsatsen sjunker som en sten och det är långt ifrån fredsbevarande och bistånd när man är där för att oskadliggöra och "göra ner" sin motståndare. En motståndare som man allt som ofta inte ens kan sätta ett ansikte på för man vet inte riktigt vem det är alla gånger.

Socialdemokraterna i Skåne var tidigt ute och krävde att Sverige skulle ta hem sina trupper från Afghanistan. Vi har känselspröten ute i verkligheten och vi är en folkrörelse som snabbt fångar upp den här typen av uppfattningar. Motståndet mot krig är enormt i arbetarrörelsen och ett arbetareparti vill fred. Ta hem trupperna från Afghanistan och gör det illa kvickt.

                                                    Foto: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar