fredag 17 juni 2011

Maud, kul att ses, tack och adjö.

Äntligen! Gert Fylkings klassiska citat är väl det som lämpar sig bäst idag. Maud Olofsson lämnar partiledarposten i Centerpartiet och vi kan ju hoppas att det innebär att den högergir som Centern har gjort under 2000-talet nu har nått sin ände. Frågan är bara vem man nu ska skriva om i Centerpartiet. Visserligen är Andreas Carlgren en god tvåa som Centerns bästa valarbetare för ett regeringsskifte 2014 men han är inte på långa vägar i närheten av Mauds kapacitet.

Nisse Hellberg har gjort en låt som passar kanonbra för just denna dag. Den heter "Kul att ses, tack och adjö". Tycker även den, likt Gert Fylkingcitatet, lämpar sig bra idag. Den går bland annat så här:

"Kul att ses, tack och adjö.
Pang pang på mitt fönster,
nån trycker upp trynet och glor.
Men jag drar ner min gardin,
och är tydlig så dom hör,
kul att ses, tack och adjö".

Ungefär så har nämligen Mauds inspel i svensk politik varit. Man kunde skratta lite åt henne men egentligen orkar ingen med henne och allra helst hade man sluppit att ha med henne att göra.

Tyvärr hittar jag varken text eller låtklipp på nätet för fri beskådan. Warner Music gillar tydligen inte att folk lyssnar på deras musik. Däremot hittar jag en annan låt av Nisse Hellberg som ändå på ett ödmjukt sätt också kan spegla Mauds (och alla andra partiledares) vardag på ett bra sätt förmodar jag. Den heter "Tufft jobb" och den får ni här som tröst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar