torsdag 16 juni 2011

Idag tar vi död på en myt

Det finns gott om myter här i världen. En sådan myt är att huliganism och idrottsrelaterat (jag gillar inte det ordet för det är samhällsrelaterat, inte idrottsrelaterat) våld inte förekommer i USA och Kanada. När svenska och europeiska huliganer skrivs ner av allt och alla är det många som drar amatörparallellen till NHL och andra nordamerikanska ligor och påstår att där minsann inte förekommer några slagsmål, upplopp och avbrutna matcher.

Ett bra ställe att ha koll på myter och läsa om snillen som spekulerar kring dom är Flashback. Är det något man hört eller tror sig sett någon gång kan man bara slå en fluckt på detta forum och du skall snart vara bekräftad, sågad och totalt förvirrad. Om inte annat har man skrattat en hel del också innan man är klar på sidan.

Så dagens mission är helt enkelt att slå hål på myten om att våld med anknytning till stora sportevenemang, så kallad huliganism, inte förekommer i Nordamerika. Det gör det visst och det sker oftare och betydligt mer än vad vi i Sverige påstår oss veta att det gör.


Martin skriver om en annan röra där våld förekommer betydligt mer än vad vi anar. Roger visar på Håkan Juholts förmåga att använda debatten till att sätta S i fokus. Peter och Peter funderar kring regeringens problem och dess utmaningar samt vem som egentligen är kapten på skutan Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar