tisdag 14 juni 2011

Befogat att be dom stänga igen foderluckan. Tack för hjälpen SvD.

I förrgår skrev jag om att S inte har några kontakter med SD vare sig på riksplanet eller på det lokala planet i Helsingborg och idag skriver SvD att borgarna har informella samtal med SD på riksplanet. Att en högertidning som SvD väljer att gå ut med dessa uppgifter tyder på att det i alla fall ligger något uns av sanning bakom det hela och att statsministern fortsätter vräka ur sig horribla anklagelser är faktiskt lite förvånande. Men ödmjukhet är ju inte Täbyhögerns starkaste kort så vem är egentligen förvånad?

Det är också klar skillnad på den påstådda kontakten mellan Ylva Johansson och en SD:are och det fall som SvD nu uppmärksammar. I Ylvafallet traskar en SD:are in på hennes rum och blir vid upptäckt utkörd utan pardon. I borgarfallet är det en gruppledare som ringer upp en SD:are för att diskutera en sakfråga. Jag anser att det är viktigt att bära med sig denna avgörande skillnad när man tar ställning till hela förfarandet.

Vad som också är viktigt att bära med sig är vem som tjänar på hela den här uppståndelsen? Det har nämligen varit ganska tyst om SD på sistone och vi vet att SD måste ha publicitet för att nå fram till väljarna. När SD är i ropet, vare sig det handlar om lögnaktiga våldtäktsrapporter eller hemliga telefonsamtal från gruppledare, så ökar deras chanser betänkligt att vinna i opinionen. Så att SD gärna framställer sig som "informella samarbetspartners" till båda blocken är föga förvånande. Björn Söder älskar den här situationen och dom enda som tjänar på att Moderaterna och Socialdemokraterna träter om vem som inte samarbetar med SD är just SD. Fascismens väg är och har alltid varit att härska genom att söndra. Det är inte för inte som den benämns som det bruna giftet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar