fredag 20 maj 2011

Välj inte Valtersson MP

Att Gustav Fridolin blir språkrör i MP är ingen högoddsare. Annat vore också tokigt. har man en kille med den kapaciteten och som det bara lyser positivt budskap kring ska man utnyttja det som parti. Där gör MP helt rätt.

Striden står istället om den kvinnliga partiledarposten. Åsa Romson eller Mikaela Valtersson. Romson har jag ingen större koll på. Men Valtersson däremot har varit i löpet under hela det rödgröna samarbetet och även efter att detta tog slut så henne har man lite känn på i alla fall. Och det känns inte bra.

Valtersson har varit drivande i den liberala ekonomiska utvecklingen inom MP och förslag som snarare sliter sönder skattesystemet, jag tänker närmast på RUT och restaurangmomsen, är förslag som Valtersson drivit på för att införa eller behålla. Att det gnisslade i den ekonomiska modellen som dom rödgröna lade fram kan rimligtvis till stor del skyllas på Valtersson. Trovärdigheten försvann när man försökte kombinera hållbar ekonomi med nästan nyliberala tankar. Det funkar liksom inte, det finns ingen hållbarhet i det spåret.

Så jag hoppas i alla fall, för MP:s skull och för eventuella framtida samarbetens skull, att det inte blir Mikaela Valtersson som efterträder Maria Wetterstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar