lördag 28 maj 2011

S tar initiativet

Ibland blir man lite extra glad för att man är sosse. Nu tar S initativ till att sätta stopp för läktarvåldet på politisk väg. Endast Moderaterna, som ju annars brukar vara för att filma, övervaka och straffa allt och alla, sätter sig på tvären. Förhoppningsvis kan dom tre små borgarknattarna inse vad som är bäst för landet och gå emot sin herre i denna fråga.

Sen är det lustigt hur man berättar en nyhet. På Svt Text och i GP sägs det:

Socialdemokraterna tar nästa vecka ett initiativ i riksdagens justitieutskott för att stävja läktarvåldet. - SVT Text sid 111 28/5 2011.

En majoritet är för Socialdemokraternas förslag att införa anmälningsplikt för kända våldsverkare i samband med idrottsevenemang redan till nästa säsong. - GP

I SvD och DN däremot säger man:

Tre av de fyra borgerliga partierna, FP,C och KD, är för införandet av en anmälningsplikt, liksom Socialdemokraterna. - DN och SvD

Det går alltså inte riktigt att erkänna att det är S som faktiskt ser till att det händer nåt på området. Istället är det "tack vare" dom tre borgerliga som det eventuellt blir av. Och så påstås journalistik vara objektivt granskande.

1 kommentar:

 1. Initiativet att införa anmälningsplikt hos polisen är inge ny S-idé, den används redan i England sedan länge.....
  Sedan är det något som är fel på hela upplägget.
  Att tvinga någon att besöka polisen så fort klubben spelar match är ju som att belägga personen i fråga med fotboja. Döm honom/henne istället till kännbara böter, alternativt samhällstjänst på polisens supporterbevakning.
  Dvs förövararen får övervaka framtida förövare tillsammans med polisen. Sona brottet OCH samtidigt förstå/samtala med polisen varför brottet är skadligt för sporten.
  För övrigt, är förövaren på matchen är det kanske straff nog = ryggen MOT planen så han ser inte fotbollen, förövaren behöver heller ingen anmälningsplikt till polisen - han är ju redan där....

  Får se om detta inlägg tas in, jag brukar raderas av Olas Tankar.
  Som vanligt Ola, dina tankar o

  SvaraRadera