fredag 27 maj 2011

Kungen kränker oss och vi ska bara stå där med mössan i hand

Sveriges statschef hänger med folk som uppenbarligen har ganska goda kontakter med grovt kriminella. Sveriges statschef leker med kaffeflickor och har, förmodligen, besökt porrklubbar lite då och då. Sveriges statschef är, pga mitt medborgarskap i nationalstaten Sverige, min statschef.

Jag vill inte ha en statschef som beter sig på det sättet och jag vill inte ha en statschef som står för dom värden som den nuvarande statschefen gör. Men jag har ingen påverkan, jag har ingen valfrihet* och jag ska stilla acceptera att det är så.  Hur demokratiskt är det?

Det finns andra statschefer som beter sig manschauvinistiskt, olämpligt, kränkande och rent grisigt. Och i en del fall är det precis som här, det är bara att acceptera för man lever i ett förlegat och blådammigt system som kallas monarki. I andra länder får man i alla fall rösta om huruvida grisen i fråga ska sitta kvar eller inte. Det kan ju vara så att folk vill ha vederbörande som statschef och då får man ju acceptera det. Men i en demokrati får jag i alla fall rösta om saken.

Jag känner mig kränkt av kungen. Han spottar på ämbetet som företrädare för demokratin i Sverige och han gömmer sig bakom lakejer som tar på sig all skuld för hans tabbar. Fegt är det och då ska man betänka att det där är mannen som är både amiral i flottan, general i armén och det samma i flygvapnet. Kraven har rests på att han ska abdikera.

Jag tycker inte det räcker. Vår nuvarande kung har med all klarhet visat att en individ inte kan och ska inneha ett ämbete via födelserätt och han borde förstå och inse, om han har ett demokratiskt sinne, att hans ämbete är ohållbart och illegitimt i en demokrati. Avgå Carl och gör det med avsikten att lägga ner ditt ämbete. Det är det enda rätta.


*Förutsatt att jag fortsätter vara svensk medborgare så klart.

Edit: Berlusconi är inte statschef i Italien. Dock vill jag hävda att det finns gott om valda statschefer som betett sig illa och därefter blivit bortröstade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar