lördag 14 maj 2011

Imorgon kan nämligen vara dagen då det vände.

Låt oss börja med att konstatera en sak: Håkan Juholt har aldrig sett ut som en förlorare. I alla fall inte sen han tillträdde partiledarposten. Däremot har han varit tvungen att arbeta i uppförsbacke och han har varit tvungen att etablera sig som känd S-profil. Att gå från en undanskymd tillvaro i dom bakre leden till att fronta Sveriges största parti är inte helt lätt och det vore väl mycket märkligt om Håkan skulle dra upp opinionssiffrorna med tiotals procentenheter bara genom att poppa upp ur hemliga lådan och säga "här är jag". Det krävs mer än så för att övertyga en svårflörtad svensk opinion.

Det som Håkan nu har lyckats med är att börja vända skutan. Han har lagt ner ett idogt arbete på att profilera sig som annat än försvarspolitikern som blev petad och han har visat på en glöd och ett engagemang som saknats länge inom S. Dessutom har han rent ideologiskt etablerat ett annat, mer tilltalande tänk och det gör givetvis att kontrasten mot den borgerliga politikens monotona skattesänkarmentalitet blir tydligare än förut. Dessutom har Håkan engagerat sig rejält i omvalet i Västra Götaland till skillnad från hans antagonist statsminister Fredrik. Folk är inte dumma i huvudet, som Moderaterna verkar tro ibland. Det skiner igenom hur man ser på väljarna och att Håkan varit så närvarande i väst-Sverige dom senaste veckorna visar på att han bryr sig om folk till skillnad från fräcke Fredrik.

Imorgon avgörs valet, imorgon får vi ett kvitto på var socialdemokratin står. Är det så att valdeltagandet är någotsånär rimligt högt kommer förmodligen S, tillsammans med sina samarbetspartier, att vinna valet i VG med god marginal. Om så är fallet bör nog borgarna ta sig en funderare. Imorgon kan nämligen vara dagen då det vände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar