torsdag 7 april 2011

Det går ju sådär i Libyen kan man tycka

Natoinsatsen i Libyen går sådär kan man ju tycka. Nu har man råkat bomba 13 rebeller och det hela skedde när man bombade en stridsvagn. Hur det där med bomba stridsvagnar och flygförbud hänger ihop har ingen riktigt lyckats förklara men mandatet från FN verkar vara lite flytande så man får väl räkna med sånt här. Synd att det var "fel" killar som dog denna gång. Hade det varit "rätt" killar hade ju Nato kunnat jubla. I alla fall om dom har samma inställning som dom svenska soldaterna i Afghanistan har till sin mission.

Sen är det lustigt det där med flytande mandat. Svenska JAS-plan är skickade till Libyen för att upprätthålla en flygförbudszon och dom ska anfalla luftmål. Men dessutom har det tydligen smugits in en paragraf i det hela, om man nu ska tolka Allan Widman (FP) rätt, om att JAS-plan mycket väl kan bomba markmål om dom anser sig attackerade. Att flyga där ifrån duger uppenbarligen inte. Widman beklagar inte det, han kvider istället om att vi varit för dåliga på att utveckla tillräckligt bra bomber. Men jag har lösningen på att inte riskera att döda civila med dåliga bomber.

SLÄPP INGA BOMBER, DOH!!

Aja, nu är det som det är och alla tycker det är kanonbra att JAS är där nere. Sen kan man ju fundera på när vi ska skicka JAS till Jemen och när FN ska be Nato skydda civila där. För jag förstår inte riktigt skillnaden på Khaddafis dödande av civila och den jemenitiska regimens dito.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar