torsdag 7 april 2011

Det är f*n inte värt 1000 kr i skattesänkning

Jag förstår det inte. Hur kan fattigdom bota sjukdomar? Det är för mig helt obegripligt. Men den samlade borgerligheten i Sverige menar uppenbarligen att så är fallet. För det är till fattigdom man driver människor genom att försämra sjukförsäkringen (och a-kassan).

Intressant att notera är också att det inte bara är det vanliga löntagarkollektivet som blir drabbat av det hela. Även personer som får anses som framstående inom sin bransch och borde klassas som framgångs(rika) blir drabbade av att sjukförsäkringen kastar ut folk. För den svenska modellen är byggd efter inkomstbortfallsprincipen, man ska alltså inte drastiskt behöva förändra sin livsstil bara för att man blir tillfälligt arbetslös eller sjuk. Denna princip faller allt mer i glömska efter fem år av borgerligt styre och frågan är om inte hela idén, som burit den svenska modell som socialdemokratin skapat, snart raderas ut från samhällsbygget.

Det är omänskligt, ovärdigt och helt känslokallt att genomdriva den politik som borgarna gör. Något annat kan man inte benämna det hela med. Och det är f*n inte värt 1000 kr i skattsänkning någon månad på året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar