lördag 19 februari 2011

Det är inte det som sägs som är problemet

USA fördömer hit och dit. Helt rättmätigt för det mest, ibland lite mindre rättmätigt och ibland är det helt åt helsike. Men oftast är det inte dom fördömanden som kommer som är problemet, det är dom som inte kommer som ställer till det.

För hur mycket än USA hävdar att dom står för mänskliga rättigheter och hur mycket dom än menar att dom vill väl så kommer landet aldrig att kunnas tas på allvar vad gäller internationell rätt och mänskliga rättigheter så länge dom själva bidrar till att stödja olika repressiva regimer runt om i världen. Det eviga stödet för dom israeliska övergreppen mot palestinierna är så talande för logiken om den starkes rätt att det egentligen inte behövs sägas mer. Det är för j*vligt helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Jag är ingen stor vän av USAs utrikespolitik, men det är tur att de stöder Israel som ju är omgivet av diktaturer som vill utplåna dem. Läs lite historia om de senaste 100 åren i regionen innan du spyr ut politiskt korrekta, men förvrängda sanningar. Varför ser så många inte palestiniernas övergrepp på israeler. Varför sade inte arabvärlden ja till en egen stat 1948? Varför sade Arafat nej vid Camp David? Därför att viljan till kompromisser och förhandlingar om fred saknades! Israel ska bort, annars blir det ingen fred. Varför inte tänka istället: Israel finns, så vad gör vi nu? Krigar i 1000 år? Eller kanske förhandlar, bildar en stat (Palestina har aldig funnits tidigare), utbildar sin befolkning och börja leva i fred?

    SvaraRadera
  2. Jag ser inte att det jag skrev på något sätt skulle motsäga det du skriver.

    SvaraRadera