måndag 15 november 2010

Jorden fortsätter att snurra runt sin axel

Analyserna och kommentarerna kring dom senaste dagarnas händelseutveckling inom socialdemokratin är många och långa. Även jag har ju fallit in i att kommentera det hela och huruvida mina kommentarer gör någon skillnad får andra avgöra. Hur som helst är det rätt intressant att sitta såhär lite på avstånd och betrakta det skådespel som nu rullas upp inför våra ögon. Olika kandidater presenteras på löpande band och snart när alla som suttit eller sitter i riksdagen har omnämnts som möjliga efterträdare till Mona Sahlin.

Nåja, kanske inte riktigt men ni förstår poängen. Buden haglar och man kan nästan bara skratta åt det hela. Samtidigt är det roligt när det sticker upp kloka och vettiga inlägg i hela den flora av kommentarer som möter den intresserade på nätet. Sjölander håller huvudet kallt idag vilket jag verkligen uppskattar. Han har helt rätt i det faktum att jorden faktiskt fortsätter att snurra runt sin axel och att borgarna fortsätter att montera ner vårt land just i denna stund då vi tjafsar om Stefan Lövfen, Per Nuder och Margot Wallström.

för allt i världen kamrater, glöm inte bort att fortsätta granska makten, fortsätt att opponera mot den borgerliga politiken och framförallt fortsätt komma med konstruktiva och kreativa förslag på hur vår politik och vår vision ska utvecklas till något bättre. För när allt kommer omkring är partiet och politiken så mycket mer och så mycket större än Niklas Nordström, Ilija Batljan och Ylva Johansson. Eller vem nu än må vara som kommer att efterträda Mona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar