onsdag 3 november 2010

Betraktelser från en tågresa

Sitter just nu på tåget på väg upp till Helsingborg. Har lyckats hamna bredvid fyra excentriska och grovt narcisitiska tonårstjejer som fotar allt som rör sig och tycker att dom nya Pågatågen är "gulliga".

Det är rätt roande och ganska tragiskt att sitta och lyssna på deras dialog. "Tjugo frågor" är tydligen leken för dagen och vid det här laget har dom passerat tjugo med råge. Precis innan dom började leken konstaterade en av tjejerna att ett antal personer dött i Irak men ingen i gruppen tog någon som helst notis. Samtliga är dock starkt engagerade i att gissa på vilken dokusåpakändis det gäller i leken.

Ytligheten som speglar hela gänget är faktiskt ganska skrämmande och man kan med lätthet konstatera att om dom hade lagt lika mycket kraft på att lära sig om hur världen funkar som dom har lagt på att kolla på reality-TV så hade saker och ting varit väldigt annorlunda i både deras och andras liv.

Om ni undrar vem som var föremål för gissningsleken så var det föga oväntat Anna Anka som var den hemliga gästen. Talande om något för referensramarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar